Home Usluge

https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/rezanje.jpg

Rezanje drvenih ploča

Brzo, precizno i kvalitetno rezanje svih vrsta drvnih ploča sa optimiziranjem utroška materijala.Kompjuterski program za optimiziranje omogućuje najbolju iskorištenost ploče ,a sve narudžbe za rezanje ispunjavamo u roku od 24 sata, bez obzira na količinu.Rezanje se vrši na CNC raskrajaču kao i na horizontalnim raskrajačima ploča sa predrezačima.

Kantiranje ploča

Kantiranje ili lijepljenje rubova ABS trakom je jedan od najvažnijih procesa u proizvodnji svake vrste pločastog namještaja. Kantiranje u našem drvnom centru se vrši na najsavremenijoj kant mašini koja ima dijamantske predfrezere za ispravljanje eventualnih neravnina koje mogu nastati prilikom rezanja.Kantiranje se vrši ABS i PVC trakom debljine od 0,4 do 2,0 mm, a širine do 5 cm.

https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/kantiranje.jpg
https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/krivolinijsko1.jpg

Krivolinijsko kantiranje

Nudimo Vam mogućnost krivolinijskog kantiranja tj. kantiranja nepravilnih oblika ( okruglih, ovalnih i slično ) na specijalnim mašinama za krivolinijsko kantiranje. Na ovaj način svi krivolinijski oblici će biti kantirani na vrhunski način u skladu sa željom kupca.

Furniranje ploča

Naš tržni centar nudi uslugu MDF i iveral ploča visoko otpornim i kvalitetnim HPL laminatom debljine do 0,8 mm. Furniranje HPL laminatom je jedan od vidova proizvodnje zahtjevnijeg namještaja koji se nameće kao nezaobilazna stavka u proizvodnji kancelarijskog, kupatilskog i kuhinjskog namještaja. Furniranje se vrši hladnim presovanjem i lijepljenjem na drvenu plohu.
https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/furniranje.jpg
https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/rolo.jpg

Izrada rolada vrata

U saradnji sa svjetski renomiranim proizvođačem repromaterijala za namještaj Rehau, nudimo uslugu proizvodnje rolo vrata za namještaj. Funkcionalnost, jednostavno rukovanje i rijetko viđena elegancija sa rolo vratima Vaš namještaj čini kvalitetnijim i ljepšim. Fronte Vaših rolo vrata se rade od aluminija i kvalitetnog PVC-a i to u boji trešnje, bukve i aluminija. Vrata se mogu otvarati horizontalnim i vertikalnim sistemom otvaranje ,a idealna mjesta upotrebe su :
-Kancelarijski ormari
-Kuhinjski viseći elementi
-Hodnik garniture
-Ormarići unutar američkih plakara

Bušenje otvora na drvenim pločama

Naš drvni centar Vam pruža uslugu bušenja svih vrsta otvora na drvenim pločama koje su neophodne za postavljenje baglama, ručica i druge vrste okova. Bušenje se vrši na savremenoj mašini ekspeditivno i kvalitetno. Pored bušenja drvnih ploča pružamo uslugu bušenja otvora na inox i granitnim sudoperima koji su neophodni za postavljenje slavina.

https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/busenje.jpg
https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/ljepljenje.jpg

Ljepljenje i sastavljanje ploča

Savremeni dizajn zahtjeva korištenje sve debljih vrsta drvenih ploča koje je na tržištu često teško pronaći. S tim ciljem pružamo Vam uslugu lijepljenja i sastavljanja raznih debljina ploča kako bismo dobili što efektniji i elegantniji izgled ploča koje sa postavljanjem odgovarajuće lajsne ili kantiranjem dobivaju idealan izgled.

Rezanje i spajanje drvenih profila (lajsni) pod uglom 45°

Ukrasne drvene lajsne maksimalno povećavaju estetiku Vašeg namještaja, pa smo sa tim ciljem uveli uslugu rezanja i sklapanja drvenih profila pod uglom od 45°. Rezanje se vrši na specijaliziranoj mašini koja istovremeno siječe obje strane pod uglom od 45° , a istovremeno sa leđne strane lajsne frezuje otvore koji prilikom sastavljanja spoj čine idealnim. Za spajanje se koriste specijalni zaptivači tzv. lastin rep koji je u istom dezenu kao i drveni profil koji se reže.

https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/rezanje1.jpg
https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/ostalo1.jpg

Ostale usluge

Osim ovih primarni usluga naš drvni centar Vam pruža i mogućnost prepravke Vašeg namještaja i ploča ( skraćivanje, obrada, demontaža, optimiziranje, rezanje ploča, sastavljanje, pakiranje i prijevoz.

https://primus-balkan.ba/wp-content/uploads/2018/10/novilogoWEB1.png

Primus Balkan

Firma Primus Balkan je prisutna na BH tržištu od 1998 godine. Na početku je to bila kompanija koja se bavila isključivo trgovinom repromaterijalima za proizvodnju namještaja i opremanje enterijera. Širok dijapazon materijala ,povoljne cijene, kvalitetna usluga učinile su da se firma vrlo brzo pozicionirala na BH tržištu i svoje poslovanje počela širiti i na druge segmente.

Poslovnica 1

Zmaja od Bosne 58
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Poslovnica 2

Džemala Bijedića 165
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pratite nas

© 2019 Primus Balkan d.o.o.

Design by NeoWeb